Online lesprogramma

Alle modules zoals die op de gastlessen pagina vermeld staan, kunnen ook in een online vorm worden gegeven. Dit lijkt in eerste instantie misschien minder aantrekkelijk dan de reguliere bijeenkomsten, maar met de huidige moderne technologie valt dat reuze mee. Er zijn zelfs duidelijke voordelen te benoemen:

  • geen reistijd en dus worden er geen reiskosten in rekening gebracht;
  • de groepsgrootte kan groter zijn;
  • klassen kunnen gecombineerd worden, zelfs zonder de eigen lokalen te verlaten;
  • sessies kunnen volledig opgenomen worden. Dit maakt het voor de docent eenvoudiger om achteraf de aangeboden stof te bespreken.

 

Benodigdheden

 

De lessen worden gegeven via het gratis platform ZOOM. Dit is gratis, eenvoudig te gebruiken software die goed beveiligd is en om al die redenen gebruikt wordt door veel scholen en bedrijven. Deelnemers hoeven niets te downloaden op de eigen computers. Ik stuur ruim voor aanvang van de les een link waarop geklikt moet worden.

Qua hardware is naast een stabiele internetverbinding alleen een webcam en microfoon nodig die meestal ingebouwd zijn in de meeste laptop computers. Helaas zijn ze vaak van een lage kwaliteit maar voor een gastles is de kwaliteit doorgaans wel voldoende.

Hebt u nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op via telefoonnummer (06) 49 68 87 82.

Ga naar de inhoud