Reacties

 

Hoewel ik beschikbaar ben voor heel Nederland, ben ik tot nu vooral in scholen in Limburg en Brabant geweest. Enkele reacties van de docenten ziet u hieronder. Ik heb deze reacties per e-mail ontvangen. Ze worden onveranderd geplaatst.

Jo komt al verschillende jaren gastlessen verzorgen op het Commanderij te Gemert. Onze leerlingen zien uit de film en uitleg van Jo dat je met een beperking denkt in mogelijkheden en niet denkt aan wat je niet kunt. Er is nog veel te ontdekken. Jo bedankt het is altijd weer leerzaam.

Petra Baltissen

Docent Zorg en Welzijn, Commanderij College te Gemert

Wij hebben als school meerdere malen een gastles verzorgd gehad. Er wordt zoveel mogelijk ingespeeld op interactie. Voor leerlingen is het spannend om iets te vragen, maar de mogelijkheid en openheid is er. Leerzaam voor mijn leerlingen die in de zorg gaan werken.
Brigitte Teeuwen

Docent, Scholengemeenschap De Overlaat

Ik heb in de afgelopen jaren regelmatig samen gewerkt met Jo als gastdocent met betrekking tot de thema’s ‘leven met een beperking’ en ‘voorbij je eigen grenzen gaan’. Jo weet onze studenten de ogen te openen en de onverwachte mogelijkheden en kwaliteiten te zien in zichzelf en anderen.
 
Rogier Claessen

Docent zorgcollege, ROC Gilde Opleidingen

Jo heeft de vaardigheid en kwaliteit om aan te sluiten bij diverse doelgroepen en een zeer intens en beladen onderwerp over te brengen zonder dat het een ‘zielig verhaal’ wordt. Bij de les voor toekomstige MBO- docenten, die op hun beurt verzorgenden en pedagogische medewerkers gaan opleiden,  wist Jo de interactie aan te gaan en het belang van communicatie en acceptatie naar voren te brengen. Uiteraard is een beperking beperkend, maar mensen zijn meer dan een beperking. Wat een waardevolle aanvulling op de soms wat taaie theorie over specifieke problematieken. Een quote van een student: “Ik had er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan hoeveel impact soms simpele dingen als een gesprekje of hulp in de super kan hebben, wat bijzonder om in dit verhaal te zijn meegenomen.”

J. Westen

Lerarenopleider, Fontys Hogescholen

De lessen van Jotiko Educatie zijn zeer waardevol. Ze sluiten met de inhoud aan bij het kernprogramma van zorg en welzijn. Leerlingen zijn tijdens de lessen zeer geïnteresseerd en de drempel om vragen te stellen is laag. De impact van deze gastles is ook in opvolgende lessen nog merkbaar. 

Roos Debets

Docent Zorg en Welzijn / Decaan vmbo DaCapo College Milaanstraat, DaCapo College

Jo heeft enkele jaren aan onze bachelor verpleegkundigen in spe een gastles gegeven. Het was altijd een sessie die hun ogen deed openen. Ze hoorde zaken waar ze nog niet bij stil hadden gestaan, zowel op individueel als beleidsniveau. Een echte eye-opener waar ze nadien nog over spraken. Zeker de openheid, ook over moeilijkere thema’s zoals seksualiteit, werd erg geapprecieerd. Dankjewel Jo om onze studenten mee te nemen in jouw leefwereld!

Hanne Caems

Docent aan de bacheloropleiding Verpleegkunde , Thomas More campus Turnhout

Ga naar de inhoud